workout and vitamins

Multivitamine voor mannen met geselecteerde ingrediënten

Multivitaminen worden voornamelijk gemaakt om het gemakkelijker te maken om stoffen in ons lichaam op te nemen, die we anders met een goed uitgebalanceerd dieet zouden kunnen binnenkrijgen, maar om welke reden dan ook niet kunnen. De beste multivitamine voor mannen is natuurlijk degene die speciaal voor hen is ontworpen.

Mannen die aan lichaamsbeweging doen, letten meestal ook op bewuste voeding. Kwalitatief hoogwaardige, zuivere en chemisch vrije ingrediënten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en plantaardige extracten zijn belangrijk en zeer aanbevolen. Een van de drukste vitaminesupplementen webshops is USA Vitamin, waar de Multivitamin for Men-capsule verkrijgbaar is, die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Een multivitamine voor mannen van 50 jaar en ouder is bijna onmisbaar, en een multivitamine voor mannen vanaf 40 jaar is zeker aan te raden.

Maar welke ingrediënten zijn geschikt om in een mannenmultivitamine op te nemen? Laten we eens kijken!

Als eerste stap is het de moeite waard om naar de vitamines in de multivitamine-ingrediënten te kijken. Nuttige en belangrijke vitamines zijn vitamine A, vitamine C, vitamine D, vitamine E, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B6, vitamine B12 en vitamine B5.

De sporenelementen zijn ook nodig voor het functioneren van het mannelijk lichaam, de belangrijkste zijn foliumzuur, biotine, calcium, magnesium, zink, selenium, koper, mangaan, chroom en molybdeen.

Waardevolle plantaardige stoffen waarmee een multivitamine voor mannen effectief kan worden verrijkt, zijn echinacea, bèta-glucanen, spirulina, knoflook, groene thee, meidoorn, kaneel extract, bosbessen extract, druivenpit extract, zwarte bes extract, granaatappel extract, luteïne, lycopeen, extract van brandnetelwortel en zaagpalmbes.

Naast de eerder genoemde vitaminen en mineralen zijn bij het sporten ook stoffen nodig waaruit we energie kunnen halen en waarmee we ons kunnen opbouwen. Mannen – en natuurlijk niet alleen mannen – hebben koolhydraten, vetten en eiwitten nodig om het trainingswerk echt effectief te maken.

Als we sporten, moeten we nog meer aandacht besteden aan het herstel van de spieren, het voorkomen van spierkrampen, de gezondheid van de gewrichten en kraakbeen en de ontwikkeling van de spieren dan op andere momenten.

Onze bron voor dit artikel is het online magazine fitnessfiesta.hu, waar je verschillende interessante artikelen kunt lezen over gezondheidsbehoud, een gezonde levensstijl en specifiek gericht zijn op thuistrainingen en het correct uitvoeren van oefeningen. Daarnaast zijn er nog veel meer interessante artikelen over gezondheid en fitness.