sexual therapy

Problemen met intimiteit

Eén gebied van relatieproblemen is vastzittende intimiteit. Wanneer dit optreedt, is het niet altijd duidelijk hoe het leven van het koppel verder zal gaan.

Als je er niet in slaagt om de oorzaak van het vastzitten te vinden, kan dat helaas leiden tot grotere spanningen en schade aan andere aspecten van de relatie.

Intimiteit is niet helemaal synoniem met seksualiteit, want het omvat ook aanraking en intieme gesprekken. Een seksuoloog kan echter de meest effectieve hulp bieden bij deze problemen, omdat hij of zij de ervaring en expertise heeft om de behoefte aan gebaren in een relatie te begrijpen die de behoefte aan fysieke en emotionele intimiteit bevredigen, wat ook een belangrijke factor is bij seksualiteit. Net als vertrouwen.

Wat kan intimiteit in een relatie verbreken?

Een gebrek aan seks heeft een negatieve invloed op beide partijen. Het is niet noodzakelijk een gebrek aan geslachtsgemeenschap, maar de vervulling van seksuele behoeften, ideeën en verlangens. Afwijzing is een negatieve stimulans die, door het aantal herhalingen te verhogen, een negatieve invloed kan hebben op de intimiteit tussen de twee partners.

Conflicten moeten zo snel mogelijk worden opgelost en het koesteren van wrok mag geen invloed hebben op het seksuele leven.

Het is misschien wel het verlies van vertrouwen dat intimiteit het meest kan schaden. Ontrouw kan een spoor achterlaten dat een serieus psychologisch werk is en vaak mislukt. Maar als er geen sprake is van ontrouw, kunnen valse beschuldigingen net zoveel schade aanrichten.

Op furedi.hu vind je een ondersteunende sekspsycholoog die je kan helpen de juiste toon in je relatie te vinden en je kan helpen je angsten en twijfels te bespreken. Volgens Krisztián Füredi is er een kans om een schijnbaar hopeloze situatie om te zetten in een gelukkige en evenwichtige relatie, waar iedereen naar verlangt.

Wat is de perfecte intimiteit?

Wanneer intimiteit naadloos is, ervaren twee mensen een harmonieuze nabijheid. Geleidelijk aan gaan ze dieper en dieper met elkaar om en onthullen ze elkaar inhoud en gedrag die voor buitenstaanders verborgen blijven. De persoonlijke gedachten en gevoelens die met de ander gedeeld worden, versterken de intimiteit. In goede gevallen wordt de zelfonthulling beantwoord en verdiept.

Natuurlijk is het niet voor iedereen gemakkelijk om intimiteit te bereiken. Je moet geduldig en volhardend zijn en als er struikelblokken of problemen zijn, moet je onmiddellijk hulp zoeken.

De bron van dit artikel is het online magazine chequedejeuner.hu.